Skip to main content

Toewerken naar een 100% gasloze woning met­ All-Electric Ready & ­­­All-Electric

Wilt u op korte of middellange termijn uw woning 100% gasloos maken? Kies dan voor een All-Electric of All-Electric Ready warmtepomp. Zo kunt u stapsgewijs uw woning verduurzamen mét behoud van een comfortabel binnenklimaat.

Klaar voor de toekomst

Bespaar direct op gas

Verspreidt de investering

Voor welke huishoudens en situaties is dit concept met name geschikt?

Kiezen voor een All-Electric of All-Electric Ready warmtepomp is toekomstbestendig en slim verduurzamen. Het is een flexibele oplossing om stap voor stap uw woning te verduurzamen en naar hybride en gasloos wonen toe te werken. Tegelijkertijd houdt u een comfortabel binnenklimaat en bespaart u fors op uw energiekosten.

Is uw woning na 2000 gebouwd en maakt u gebruik van een cv-ketel voor de verwarming van uw huis, dan kunt u ook direct overstappen op All-Electric. Is uw woning ouder en heeft u geen extra isolatiemaatregelen genomen, dan is de All-Electric Ready een ideale oplossing.

Neem vrijblijvend contact op

Nadat u vervolgens de benodigde stappen voor verduurzaming heeft genomen, kunt u alsnog overstappen op All-Electric. Een All-Electric Ready warmtepomp is ook de ideale tussenstap naar 100% gasloos wanneer uw cv-ketel nog niet aan vervanging toe is of wanneer u om praktische of financiële redenen nog niet direct de overstap wilt maken.

Een groot voordeel van de All-Electric Ready warmtepomp is dat deze meer capaciteit heeft dan een standaard hybride warmtepomp. Bovendien is het rendement zeer hoog, zelfs wanneer de buitentemperaturen ver onder nul liggen. Dat hoge rendement zorgt er daarmee voor dat u met de All-Electric Ready warmtepomp in de toekomst ook warmtapwater kunt opwekken.

De voordelen van All-Electric en All-Electric Ready:

  • U bent klaar voor de toekomst en werkt stapsgewijs toe naar een 100% gasloze woning.
  • U bespaart direct op gas want de All-Electric Ready warmtepomp neemt direct een deel van uw verwarmingsvraag over.
  • Met de All-Electric Ready warmtepomp spreidt u de investering. Dat is fijn als u om uitvoeringstechnische of financiële redenen nog niet direct de overstap naar 100% gasloos kan en/of wilt maken.
  • De All-Electric warmtepomp en de All-Electric Ready warmtepomp hebben een lange levensduur; gemiddeld 20 jaar
  • U kunt bij dit concept kiezen om direct een boiler voor warm water toe te voegen of gaat later over naar 100% gasloos. Deze keuzevrijheid heeft u niet als u kiest voor een standaard hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor Van der Wal?

Geen woning is hetzelfde. En ook uw wensen zijn uniek. Tegelijkertijd vraagt toepassing van nieuwe energiebesparende technieken om een goed ontwerp. Om de warmtepompinstallatie succesvol toe te passen, moet naar veel verschillende uitgangspunten worden gekeken. Zo moet de huidige bouwkundige staat van de betrokken bouwdelen (isolatie & kierdichtheid) worden bekeken. Ook moet rekening worden gehouden met de al aanwezige (ventilatie)voorzieningen. En uiteraard moeten de benodigde aanpassingen aan de bestaande installaties worden uitgevoerd. Denk aan de regeling, verwarmingsafgifte installatie, opwekking warmtapwater & nieuwe aansluitingen 230/400 volt.

Van der Wal denkt na over al deze aspecten. Extra belangrijk, omdat uw nieuwe installatie 15 tot 25 jaar moet meegaan en om een behoorlijke investering vraagt. Wij gaan dan ook niet uit van aannames, standaard vermogen(s) en/of kentallen. Van der Wal adviseert u over de juiste oplossing voor uw situatie en zorgt vervolgens voor de realisatie.

Garantie en onderhoud: goed geregeld.

Op het functioneren van de warmtepomp krijgt u één jaar garantie. Daarnaast heeft u twee jaar fabrieksgarantie op de warmtepomp als het noodzakelijke onderhoud door een gecertificeerd bedrijf is uitgevoerd. Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde onderhoudspartner. U kunt met deze partner een jaar na de oplevering zonder aanvullende kosten een onderhoudscontract afsluiten.

“Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde partner. U kunt met hen een jaar na oplevering een onderhoudscontract afsluiten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

Wilt u advies?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

Nog verder verduurzamen?

Besparen op water en energie levert u natuurlijk voordelen op. Maar er zijn meer manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een hybride warmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler of het waterzijdig inregelen van de radiatoren en de vloerverwarming.

Meer over deze concepten vindt u op de pagina hybride warmtepomp, PV-panelen, zonneboiler en waterzijdig inregelen.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties