Skip to main content

PVT-systeem: optimaal rendement het hele jaar door

U wilt uw woning het liefst op een duurzame manier van energie voorzien. Dat is beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Kiest u voor de combinatie van een PVT-warmtepomppaneel en een PVT-warmtepomp, dan wekt u ook energie op als de zon niet schijnt.

Geen buitenunit, dus geen geluid

Onderhoudsarm, u heeft er weinig omkijken naar

Lange levensduur (meer dan 25 jaar)

Waarom kiezen voor een PVT-paneel?

We moeten steeds meer gebruikmaken van alternatieve manieren om energie op te wekken. PV-panelen zijn daarbij een veelgebruikte methode. Maar heeft u ook weleens gedacht aan een PVT-warmtepomppaneel in combinatie met een warmtepomp? De voorkant van het Triple Solar PVT-warmtepomppaneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T) die zorgt voor de bronenergie voor de speciale PVT-warmtepomp. Het PVT-paneel onttrekt energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en uit daglicht. In alle seizoenen, 24 uur per dag, ook als het bewolkt is of het vriest.

Of u nu een nieuwbouwwoning of een al wat oudere woning heeft en of u nu een plat of schuin dak heeft, met een PVT-warmtepomppaneel en een PVT-warmtepomp voorziet u uw woning op een duurzame wijze van warmte, warm tapwater, elektriciteit en koeling. Zonder gas of met minder gas. En dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Een PVT-systeem is overigens niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor de utiliteitsbouw. Denk daarbij aan kantoren, zwembaden en woon-zorgcomplexen. Dat kan u een behoorlijke besparing opleveren.

De voordelen op een rij

 

  • Met een PVT-warmtepomppaneel en PVT-warmtepomp gaat uw energieverbruik enorm omlaag. Het PVT-systeem gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit.
  • Bij een PVT-systeem heeft u geen buitenunit en daarmee geen geluidsoverlast zoals bij een lucht/water warmtepomp.
  • Het PVT-systeem is onderhoudsarm. U heeft er daardoor weinig omkijken naar.
  • De warmtepomp en de boiler binnen zijn van hoge kwaliteit en bijzonder stil. Daardoor blijft het wooncomfort optimaal. Ook buiten is er geen geluid te horen. Heeft u behoefte aan koeling, dan kan dat met het PVT-systeem ook.
  • De panelen hebben een lange levensduur (meer dan 25 jaar), geen impact op de omgeving en zijn volledig recyclebaar. Dat maakt het PVT-systeem bijzonder duurzaam.

Subsidie mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidies van de overheid (RVO) beschikbaar. De belangrijkste is de ISDE-subsidie voor de warmtepomp van € 4.200 (2023). Ook kunt u de BTW over de PVT-panelen, omvormer, montagemateriaal en het arbeidsloon terugkrijgen. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening van de overheid tot € 25.000.

Waarom kiezen voor Van der Wal?

Van der Wal is gespecialiseerd in verduurzaming van bestaande bouw. We weten goed waar we voordelen kunnen behalen en houden daarbij goed rekening met uw budget. Bovendien zijn we dealer van Triple Solar. We hebben dus bewezen kennis en expertise als het gaat om het PVT-systeem.

“Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde partner. U kunt met hen een jaar na oplevering een onderhoudscontract afsluiten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

De slimste oplossing?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk advies aan

PVT combineren met andere concepten

Het PVT-systeem is uitstekend te combineren met andere concepten. Denk aan extra PV-panelen, waterbesparing en waterzijdig inregelen. Zo kunt u nog meer besparen. Meer informatie over de concepten leest u respectievelijk op de pagina’s extra PV-panelen, waterbesparing en waterzijdig inregelen.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties