Skip to main content

Energiebesparen door waterzijdig inregelen

Wilt u besparen op uw gasrekening? Dat kan door uw verwarmingsinstallatie waterzijdig te laten inregelen. Het levert u niet alleen een besparing op, ook het comfort in de verschillende ruimtes neemt toe.

Neem vrijblijvend contact op

en bespaar tot 15% energie!

Bespaar direct op uw energie­rekening

Verbeter het rendement van uw installatie

In alle ruimtes een comfortabele warmte

Waterzijdig inregelen

Wat levert het u op?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de ketels niet waterzijdig zijn ingeregeld. Grote kans dat dit bij uw installatie ook zo is. Maar wat is waterzijdig inregelen precies? Simpel gezegd is waterzijdig inregelen ervoor zorgen dat de verwarmingsinstallatie optimaal is ingesteld. De toevoer van heet water naar de verschillende radiatoren wordt zo ingesteld dat de warmte efficiënt wordt verdeeld over alle radiatoren.

Benieuwd hoe het er bij uw installatie voor staat?

Neem vrijblijvend contact op

De voordelen van waterzijdig inregelen

  • Bespaar energie en kosten.
  • Verbeter het comfort in huis.
  • Verleng de levensduur van uw installatie.
  • Verbeter het rendement van uw installatie.
  • Draag bij aan een duurzamere wereld.

Slimmer verduurzamen met een persoonlijk advies

Bij Van der Wal gaan we liever nog een stapje verder dan alleen het waterzijdig inregelen, want doorgaans kunnen we nog meer rendement behalen en daarmee kosten op het gasverbruik besparen.

Daarom bieden we een persoonlijk advies. Daarmee onderzoeken we welke relatief simpele maatrelgelen mogelijk zijn om uw rendement te verhogen en de kosten te verlagen. Een vrijblijvend persoonlijk advies kost 150 euro. Kiest u ervoor de besparingsmaatregelen te laten uitvoeren? Dan ontvangt u 150 euro cashback.

De resultaten presenteren we aan u in een overzichtelijk rapport. Aan u natuurlijk de keuze welke maatregelen u in wilt zetten.

Wij onderzoeken, u bespaart!

Voorbeeld maatregelen en besparing

Een installateur kan de cv-installatie ‘waterzijdig inregelen’. Dat is het instellen van een optimale balans tussen de cv-ketel en de radiatoren. Waterzijdig inregelen kan een besparing van 10 tot 20%  het gasverbruik opleveren. Het gros van de installaties in Nederland is niet goed ingeregeld. Door een kleine investering in kennis en bijvoorbeeld radiatorventielen, kan gas worden bespaard, met een verhoging van het comfort.

“een verbeterde prestatie betekent lager verbruik en dus lagere energiekosten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

De slimste oplossing?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk advies aan

Nog verder verduurzamen?

De grootste besparingen (tot wel 80%) kunnen we realiseren door bij de plaatsing van de hybride warmtepomp, het bestaande verwarming afgiftesysteem (zoals radiatoren en vloerverwarming) waterzijdig in te regelen, waar nodig aan te passen en te optimaliseren.

U kunt een hybride warmtepomp ook combineren met zonnepanelen (ongeveer 6 stuks). De PV panelen wekken dan de extra stroom op die door de hybride warmtepomp wordt gebruikt.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties