Skip to main content
Zakelijk verduurzamen

Verduurzamen van uw vastgoed
in 5 heldere stappen

Maak een afspraak

Grip op uw verduurzamingsuitdaging

Natuurlijk heeft u uw vastgoed de afgelopen jaren uitstekend onderhouden. Toch is alleen onderhoud niet voldoende. Want u staat ook voor de uitdaging om uw pand te verduurzamen. Zo moet uw kantoor misschien nog het Energielabel C behalen of u wilt de CO2 footprint van uw bedrijf verkleinen. En niet onbelangrijk; de huidige energierekening begint inmiddels zwaar op de exploitatie te drukken.

In slechts 5 heldere stappen helpt Van der Wal u bij die noodzakelijke verduurzaming. Van de kennismaking tot aan de uitvoering van een goed doordacht en toekomstgericht plan, we nemen u in elke stap mee.

Bij de verduurzaming van de werktuigbouwkundige installaties doorlopen we 5 vaste stappen waar we graag nader op ingaan. Die stappen doorlopen we samen met uw en onze partners in het bouwteam. Zo maken we uw verduurzamingsproject tot een succes.

Stappenplan verduurzaming vastgoed

Stap 1

We starten de samenwerking

Hier starten we onze samenwerking op. We inventariseren de verbeterpunten, wensen en de verwachtingen wat betreft het vastgoed op de korte termijn en langere termijn. Zo kunnen we goed bepalen welke stappen we moeten zetten om aan uw doelstellingen te voldoen. Vervolgens stellen we samen het gewenste vervolgtraject vast.

Stap 2

Informatie fase

Het project begint met het verzamelen van informatie over de huidige bouwkundige staat en de W-installaties. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de benodigde informatie stellen we een prijsopgave voor het Voorlopig Ontwerp (VO) op. Geeft u hiervoor akkoord, dan plannen we het vervolg in.

Stap 3

Voorlopig Ontwerp

Het voorlopig ontwerp bestaat uit twee delen:

Initiatiefase:

We inventariseren de bestaande W-installaties en toetsen of de beschikbare informatie aansluit bij de werkelijke situatie. Soms is de inzet van een warmtebeeldcamera noodzakelijk.

Vandaaruit bepalen we een groslijst van verbeterpunten per installatieonderdeel.

Hierna overleggen we over de mogelijkheden om bestaande installaties te optimaliseren en over mogelijke kansen voor verduurzaming: duurzame technieken & circulaire toepassingen, we pakken kansen waar we ze zien. Vervolgens kiezen we samen met u de beste toepassing(en) en leggen de wensen en eisen vast in een projectinformatiedocument.

Ontwerpfase:

In deze fase maken we de benodigde ontwerptekeningen en berekeningen van de varianten en brengen de besparingen in beeld. Op basis hiervan stellen we een voorlopig ontwerp per installatieonderdeel op. Uiteraard brengen we hierbij alle duurzame ambities zoveel mogelijk samen. Die van u en die van mogelijk andere betrokken van het bouwteam. We werken de varianten uit met een bijbehorende kostenraming. Zo kiest u zelf wat het beste bij u past en definieert u het verwachte eindresultaat.

Stap 4

Definitief Ontwerp

Heeft u een definitieve keuze gemaakt, dan leggen we alles vast in het Definitief Ontwerp (DO). Dit is de basis voor de uitvoering. We ronden hiermee de ontwerpfase af waarna we een gedetailleerde offerte maken voor de uitvoering van de gekozen werkzaamheden. Geeft u hiervoor akkoord, dan plannen we het vervolg in.

Stap 5

Uitvoering

We voeren de werkzaamheden uit volgens het DO en de afgesproken planning zodat we uw wensen en verwachtingen exact realiseren. Zo komt u niet voor (financiƫle) verassingen te staan. Samen werken we toe naar een optimaal eindresultaat. Precies zoals u voor ogen had bij de start van de samenwerking.

Spreekt onze aanpak aan?
Neem contact met ons op om vrijblijvend uw verduurzamingsproject te bespreken

Jos admiraal
Directeur van der Wal techniek

Contact

Uw project bespreken?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u voor een afspraak.

Uw naam*