Skip to main content

Een zonneboiler­systeem: veruit de slimste keuze

Uw huis op een duurzame manier verwarmen? Besparen op uw energieverbruik? Het laten plaatsen van PV-panelen ligt dan voor de hand. Minder bekend is een zonneboiler­systeem. Toch is dit een slimmere optie die ook nog eens meer rendement oplevert. We vertellen u er graag meer over.

Bespaar direct op uw energie­rekening

Verminder CO2
uitstoot

Verwarm tapwater efficiënter

Waarom kiezen voor een zonneboiler­systeem?

Laten we beginnen met uit te leggen hoe een zonneboilersysteem in elkaar steekt. Het systeem bestaat uit twee onderdelen. U heeft een vacuümbuis collector (heatpipes) op het dak. Deze vangt de zonne-energie op waarmee het tapwater wordt verwarmd. Daarnaast heeft u een voorraadvat in uw woning om de warmte in op te slaan.

Een zonneboilersysteem is voor veel huishoudens een ideale keuze. De heatpipes op uw dak nemen veel minder ruimte in dan PV-panelen.

Daardoor bespaart een zonneboiler per vierkante meter maar liefst 40% meer CO2-uitstoot. Bovendien levert het u meer financieel voordeel op per vierkante meter. Ook wanneer u al PV-panelen op uw dak heeft liggen, is een zonneboilersysteem een goed idee. Extra PV-panelen hebben dan weinig zin omdat de vergoeding voor teruglevering steeds lager wordt. En gebruikt u veel of langdurig tapwater omdat u bijvoorbeeld een zwembad, jacuzzi of tuindouche heeft? Ook dan is een zonneboilersysteem dé beste keuze. Zo verwarmt u dat tapwater op een efficiënte en goedkopere wijze.

Heatpipes leveren veruit het meeste rendement!

Neem vrijblijvend contact op

De voordelen van het zonneboilersysteem

 

  • Een duurzaam alternatief voor aardgas.
  • Bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij.
  • Heatpipes hebben een veel hoger rendement dan zonnepanelen.
  • Een zonneboiler heeft een lange levensduur.
  • Zonneboilers zijn naadloos in bestaande systemen toe te passen.
  • I.c.m. een cv combiketel, gaat deze combiketel veel langer mee.
  • De heatpipes leveren meer warmte dan een vlakke plaatcollector.
  • De heatpipes kunnen bijna horizontaal worden geplaatst. Dit zorgt voor een mooier aanzicht.

Zo garanderen we een lange levensduur en lage onderhoudskosten:

 

  • Onze zonneboilers zijn uitgevoerd in RVS.
  • Onze zonneboilers zijn standaard voorzien van een ingebouwde naverwarmer (elektrisch verwarmingselement). Zo voorkomen we legionella.
  • Onze vacuümbuis collector een temperatuurbeveiliging van 110 graden heeft. Dit garandeert een lange levensduur en een blijvend hoog rendement (geen afbraak glycol).
  • We geven een garantie van 1 jaar op het functioneren van het zonneboilersysteem. Bovendien heeft u een fabrieksgarantie van 2 jaar op de boiler en 6 jaar op de vacuümbuis collector. Voorwaarde is wel dat u het noodzakelijk onderhoud laat uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf.
Neem vrijblijvend contact op

Waarom kiezen voor Van der Wal?

Wij hebben de kennis om u te adviseren over de juiste oplossing voor uw situatie. Bovendien weten wij aan welke regelgeving we moeten voldoen als het gaat om de bouw en installatie want we zijn een gecertificeerd en erkend installateur. U komt daardoor in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor de zonneboiler.

Neem vrijblijvend contact op
* Exacte opbrengst is o.a. afhankelijk van energieprijzen. Bovenstaande voorbeelden zijn indicatief.

“Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde partner. U kunt met hen een jaar na oplevering een onderhoudscontract afsluiten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

De slimste oplossing?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk advies aan

Nog verder verduurzamen?

De grootste besparingen (tot wel 80%) kunnen we realiseren door bij de plaatsing van de hybride warmtepomp, het bestaande verwarming afgiftesysteem (zoals radiatoren en vloerverwarming) waterzijdig in te regelen, waar nodig aan te passen en te optimaliseren.

U kunt een hybride warmtepomp ook combineren met zonnepanelen (ongeveer 6 stuks). De PV panelen wekken dan de extra stroom op die door de hybride warmtepomp wordt gebruikt.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties