Skip to main content

Bespaar op gas met een hybride warmtepomp

Denkt u erover om te verduurzamen en te besparen op gas, maar is uw cv-ketel nog niet aan vervanging toe? Kies voor Intergas Xtend add-on hybride warmtepomp. Deze warmtepomp kan in elke woning worden geplaatst en werkt samen met uw huidige (of nieuwe) cv-ketel. Zo bespaart u tot wel 60% op uw gasverbruik voor de verwarming.

Neem contact met ons op

en bespaar gemiddeld 60% gas!

Bespaar direct op uw energie­rekening

Overal te plaatsen

Bespaar gemiddeld 60% gasverbruik

Voor welk huishouden is dit concept geschikt?

Een hybride warmtepomp kan uitstekend naast een cv-ketel worden geplaatst. De Intergas Xtend add-on hybride warmtepomp is ook nog eens geschikt voor elke woning. Wel geldt dat hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe langer de hybride warmtepomp uw woning kan verwarmen en hoe beter het rendement is. Uw cv-ketel hoeft dan ook minder bij te schakelen. Daarmee verbruikt u dus ook minder aardgas en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Hoe werkt ’t?

Een hybride warmtepomp gebruikt stroom en haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie zet de warmtepomp om in warmte voor uw woning. De warmtepomp zorgt dan ook doorgaans voor voldoende warmte. Is het koud, dan springt de cv-ketel bij.

Neem vrijblijvend contact op

Wat levert het u op?

Stel dat u zo’n 1.450 m3 /jaar aan gas verbruikt. Met een hybride warmtepomp bespaart u dan 500 tot 1.050 euro per jaar op uw energierekening. Dit is enigszins afhankelijk van de energieprijs die u betaalt. U vervangt een deel van uw gasverbruik door stroom, maar bent zo toch goedkoper uit. En de CO2-uitstoot gaat ook nog eens omlaag.

Neem vrijblijvend contact op

De pluspunten van de Intergas Xtend add-on op een rij

 

  • Door de Open Therm verbinding kunt u de Xtend combineren met de meeste gangbare cv-ketels.
  • Een ingrijpende verbouwing om uw woning te isoleren is niet (per se) nodig.
  • De binnenunit van deze warmtepomp is veel kleiner (H x B x D = 56 x 10 x 37 cm) dan die van andere fabrikanten. Daardoor kan deze dichtbij de cv-ketel worden geplaatst. Dat scheelt veel montagekosten.
  • De Heatpump Control in de Xtend schakelt op het juiste moment tussen de warmtepomp en de cv-ketel. Want soms is het gunstiger om gebruik te maken van de cv-ketel. De Heatpump Control helpt u bij uw wensen; de meest duurzame optie of prijstechnisch het beste moment.
  • U hoeft de elektrische huisaansluiting niet te verzwaren.
  • De cv-ketel gaat langer mee doordat hij minder wordt gebruikt.

Waarom een hybride warmtepomp via Van der Wal

Een warmtepomp met een binnen- en buitenunit moet worden gevuld en geïnstalleerd door een monteur met een F-gassen certificaat. Het installatiebedrijf moet daarnaast een BRL 100 certificaat hebben. Als er naast de hybride warmtepomp ook een cv-ketel moet worden vervangen of verplaatst, moet het bedrijf over een BRL 6000-25 (CO-certificaat) beschikken.

Van der Wal heeft alle benodigde certificaten in huis en heeft de kennis om u te adviseren over de juiste oplossing. Wij zorgen er met zorgvuldige installatie voor dat u de warmtepomp jarenlang veilig kunt gebruiken.

Garantie en onderhoud: goed geregeld
Op het functioneren van de warmtepomp krijgt u één jaar garantie. Daarnaast heeft u twee jaar fabrieksgarantie op de warmtepomp als het noodzakelijke onderhoud door een gecertificeerd bedrijf is uitgevoerd. Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde onderhoudspartner. U kunt met deze partner een jaar na de oplevering zonder aanvullende kosten een onderhoudscontract afsluiten.

“Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde partner. U kunt met hen een jaar na oplevering een onderhoudscontract afsluiten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

De slimste oplossing?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk advies aan

Nog verder verduurzamen?

De grootste besparingen (tot wel 80%) kunnen we realiseren door bij de plaatsing van de hybride warmtepomp, het bestaande verwarming afgiftesysteem (zoals radiatoren en vloerverwarming) waterzijdig in te regelen, waar nodig aan te passen en te optimaliseren.

U kunt een hybride warmtepomp ook combineren met zonnepanelen (ongeveer 6 stuks). De PV panelen wekken dan de extra stroom op die door de hybride warmtepomp wordt gebruikt.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties