Skip to main content

Eenvoudig water besparen met behoud van comfort

Besparen op waterverbruik. Het wordt steeds belangrijker. Maar u wilt ook niet teveel inleveren op uw comfort. Met een paar relatief simpele aanpassingen kunt u besparen op water en behoudt u toch het comfort dat u gewend bent.

Neem vrijblijvend contact op

en bespaar tot 50% water!

Bespaar direct op water én energie

U behoudt een volle waterstraal

Vermindert verspilling van drinkwater

Niet korter douchen, wel water besparen

De vraag naar drinkwater stijgt. Klimaatverandering is daar een belangrijke oorzaak van. Onze zomers worden immers steeds droger en heter. Een andere reden is de bevolkingsgroei en de groei van de economie. Met meer mensen op de wereld is er simpelweg meer vraag naar water.

Wanneer we niets veranderen, lopen we waarschijnlijk in 2030 al tegen een tekort aan drinkwater aan. En ook op de langere termijn voorzien we problemen in de levering van drinkwater. Kortom: het is belangrijk om overmatig waterverbruik te voorkomen.

Neem vrijblijvend contact op

We verbruiken het meeste water bij het douchen. Gemiddeld wordt er met douchen 44,2 liter warm water per dag per persoon gebruikt. En het verwarmen van dat water kost ook energie. Een liter warm water zorgt dan ook voor tien keer zoveel CO2-uitstoot en vijftig keer zoveel energie dan een liter koud water.

Om het waterverbruik terug te brengen, kunt u ervoor kiezen een speciale douchekop en glijstangset te laten plaatsen. Daarmee verbruikt u nog maar 5,7 liter water per minuut. Tegelijkertijd levert u niet in op het douchegenot. Laat u ook een speciale wastafelmengkraan plaatsen, dan bespaart u nog eens extra water. U behoudt dan evengoed de volle waterstraal.

De voordelen op een rij

 

  • Met de speciale douchekop, glijstangset en wastafelmengkraan bespaart u voor 50% op het waterverbruik, maar bespaart u ook nog eens op energie. Dat levert u dubbel voordeel op.
  • Hoewel u bespaart op water en energie, levert u niet in op uw comfort. U heeft dezelfde ervaring als met een reguliere douchekop/wastafelmengkraan.
  • Door minder warm tapwater te verbruiken, besparen we op het energieverbruik en verkleinen we de CO2-voetafdruk. Goed voor het milieu.
  • De speciale douchekop, glijstangset en wastafelmengkraan zijn ontwerpen op basis van Cradle to Cradle. Daardoor kunnen alle elementen van de producten opnieuw worden gebruikt en wordt bespaard op het gebruik van grondstoffen. En ook dat is weer goed voor het milieu.

Snelle service, transparante communicatie

Van der Wal helpt u met het besparen op water en energie. Wij installeren de douchekop, glijstangset en wastafelmengkraan voor u. Daarbij kunt u rekenen op een snelle service en transparante communicatie. We leggen u namelijk precies uit hoe de producten werken en wat het u oplevert.

Een rekenvoorbeeld
Kiest u voor een waterbesparende douchekop, dan bespaart u 50% op het waterverbruik. Dat geldt ook voor de wastafelkraan. Hiernaast ziet u een rekenvoorbeeld. Op basis van dit voorbeeld is de investering in veel gevallen al binnen 5 jaar terugverdiend.

“Minder warm water verbruiken, betekend ook minder energie verbruiken.”

Jim Otte
Installatiemonteur Van der Wal Techniek.

Wilt u advies?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

Nog verder verduurzamen?

Besparen op water en energie levert u natuurlijk voordelen op. Maar er zijn meer manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een hybride warmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler of het waterzijdig inregelen van de radiatoren en de vloerverwarming.

Meer over deze concepten vindt u op de pagina hybride warmtepomp, PV-panelen, zonneboiler en waterzijdig inregelen.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties