Skip to main content
Zomerpark

Van der Wal zorgt voor integrale oplossing woonzorgcentrum

Woonzorg Nederland liet in 2009 een voor in die tijd ultra modern woon-, wijk- en zorgcentrum in Nieuw-Vennep bouwen, midden in een groene omgeving. De ouderen die hier wonen, kunnen meedoen aan de sociale en culturele activiteiten en gebruikmaken van alle algemene voorzieningen van het wijkcentrum, zoals het grand café en de kapsalon. Vanaf de opening van het centrum zorgde de koudwaterinstallatie echter voor problemen. Ook de warmtapwaterinstallatie werkte niet optimaal.

Integraal plan van aanpak om bestaande problemen op te lossen

De collectieve koudwaterinstallatie warmde regelmatig op tot boven de dertig graden. Dit werd veroorzaakt doordat de koudwaterleidingen bij ontwerp en aanleg in dezelfde technische schacht waren gepositioneerd als de verwarmingsleidingen. Ook was het toegepaste kunststof leidingmateriaal voor de warmtapwaterinstallatie niet bestand tegen de watertemperaturen waardoor het stelselmatig lekte. Het gevolg was dat er voortdurend legionella optrad met ernstige  gevolgen voor de kwetsbare bewoners. Bovendien werd de bedrijfsvoering continu onderbroken. En natuurlijk liepen de kosten voor het beheer en onderhoud behoorlijk op. Woonzorg Nederland vroeg ons dit probleem op te lossen zonder de reguliere bedrijfsvoering van het woonzorgcenrum te verstoren. Woonzorg Nederland koos voor Van der Wal omdat we met een integraal plan van aanpak kwamen dat we vervolgens als hoofdaannemer uitvoerden.

Een scala aan werkzaamheden voor optimaal resultaat

We vervingen het volledige kunststof koudwaterleidingsysteem in de plafonds en technische schachten evenals het complete kunststof warmwaterleidingsysteem. Vervolgens vervingen we de collectieve warmtapwater opwekkingsinstallatie door een duurzaam opwekkingssysteem. Ook brachten we de aansluitleidingen voor de verwarming naar het verlaagde plafond. Ook het waterzijdig inregelen van de radiatoren behoorde tot de werkzaamheden, net als het brandwerend uitvoeren van de bestaande bouwkundige (technische) schachten en W-installaties. Tot slot breidden we de bestaande GBS met deelringtemperatuur opnemers in het warmtapwatersysteem uit. Alle werkzaamheden werden uitgevoerd zonder de bedrijfsvoering structureel aan te tasten. En met minimale overlast voor de bewoners. Een goede communicatie met de zorgmedewerkers was hier essentieel.

Een aangenaam klimaat waarbij ook nog energie wordt bespaard

We hebben de bedrijfszekerheid van de warm- en koudinstallatie teruggebracht naar honderd procent. Er zijn dan ook geen structurele legionella besmettingen meer opgetreden. De veiligheid van de bewoners is daarmee enorm toegenomen. Zij profiteren nu van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met de aanpassing hebben we bovendien gezorgd voor een energiebesparing tot twintig procent.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op