Skip to main content
Projecten

St. Mariaschool Amsterdam

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Leegstaande panden transformeren tot woningen. Een slimme manier om het tekort aan woonruimte aan te pakken. Om die reden kreeg ook de leegstaande Mariaschool in Amsterdam een woonbestemming. De klaslokalen van het authentieke gebouw moesten plaatsmaken voor maar liefst 36 appartementen voor jongeren. Mét behoud van de authentieke stijl. Ook werktuigbouwkundig was het een uitdaging, want één centrale installatie was niet langer voldoende.

Transformatie met oog voor de monumentale status

Kennis, ervaring, precisie en innovatief meedenken. Het waren de redenen voor Ooijevaar Bevlogen Bouwers om onze hulp in te schakelen bij deze transformatie. De school die is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, stamt uit 1911 en heeft een monumentenstatus. We moesten de transformatie dan ook uitvoeren binnen het bestaande gebouw. Mét behoud van de originele details. Slim meedenken was belangrijk om voor elk van de 36 woonunits een zelfstandige werktuigbouwkundige installatie te realiseren.

Optimaal wooncomfort

Met een slim ontwerp en door goede afstemming slaagden we erin om de klimaatinstallaties en sanitaire installaties uitstekend te regelen. Voor elk afzonderlijk appartement. Optimaal wooncomfort, een aangenaam en gezond klimaat. Inmiddels genieten de jongeren van hun moderne stadsappartement in het prachtige historische gebouw.

Recente projecten

Filter

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Woonboerderij

Werktuigbouwkundige installatie op maat voor woonboerderij

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op