Skip to main content
Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Woningcorporatie Stadsgenoot wil dat bewoners zo prettig mogelijk kunnen wonen. Een gezond en comfortabel binnenklimaat is daarbij voor de corporatie de norm. De ambitie is om in 2050 een CO₂-neutrale vastgoedportefeuille te realiseren. Om die reden werden de woningen in de Amsterdamse Blomwijckerbuurt, die zijn gebouwd tussen 1952 en 1962, onder handen genomen. Stadsgenoot gunde de opdracht aan Logchies Renovatie en Onderhoud Beverwijk, die Van der Wal inschakelde omdat we het volledige pakket werktuigbouwkundige installaties konden uitvoeren.

Duurzaam en aardgasvrij

Bijzonder was dat we de woningen in bewoonde staat hebben gerenoveerd. We legden een collectief warmtenet aan voor het verwarmen van de woningen, brachten CO₂ vraaggestuurde mechanische ventilatie per woning aan, net als nieuwe koud water voedingen, voorzien van individuele watermeters. Ook de badkamers werden vervangen en uitgebreid. Tot slot zorgden we ervoor dat de bestaande cv-installaties in de woningen waterzijdig werden ingeregeld. Het leverde aardgasvrije en duurzamere woningen op.

Prettig wonen voor nu en later

De woningen in deze buurt hebben nu een comfortabel en energiezuinig leefklimaat. Voor nu, maar ook voor op de langere termijn. Doordat we de woningen hebben aangesloten op het stadsverwarmingnet zijn ze gasloos. Ook de ventilatie is sterk verbeterd. En omdat we de bemetering van water en energie nu in de cloud regelen, kunnen we het verbruik per woning eenvoudig inzien, zonder dat bewoners hier overlast van ervaren. Met dit project heeft Van der Wal optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden om de bestaande woningen zo duurzaam mogelijk te maken.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Woonboerderij

Werktuigbouwkundige installatie op maat voor woonboerderij

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op