Skip to main content
Projecten

Woonboerderij

Woonboerderij

Werktuigbouwkundige installatie op maat voor woonboerderij

Een bestaande woonboerderij en paardenstalling renoveren tot moderne woonboerderij. Daar hoort ook een gasloze, toekomstbestendige werktuigbouwkundige installatie bij. De eigenaar van deze woonboerderij benaderde ons met de vraag of we deze installatie wilden ontwerpen en realiseren.

Een ontwerp met oog op de toekomst

Door goed te kijken naar de wensen en de mogelijkheden, zorgden we voor een sluitend technisch ontwerp. De belangrijkste uitdaging was hier dat de woonboerderij en de aansluitende gebouwen verschillende gebruiksfuncties kennen. Van woning tot sportruimte en gastenverblijf. Deze uitgangspunten hebben we flexibel geïntegreerd in het totaalontwerp. Ons idee was ook om de  volledige regeling draadloos uit te voeren. Zo kan bij wijziging van de indeling de ruimteopnemer simpel worden verplaatst en de regeling aangepast.

Een slimme en klimaatneutrale installatie

Na akkoord op het ontwerp gingen we aan de slag en realiseerden een nul-op-de-meter klimaat- en sanitairinstallatie die van afstand te monitoren en bij te sturen is. De 35 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst, leveren de energie die nodig is voor het verwarmen en ventileren. Verder hebben we een warmtepomp geïnstalleerd die is aangesloten op een bodembron. De gewenste temperatuur  is per ruimte in te stellen. Ook zijn de ruimten voorzien van lage temperatuur vloerverwarming- en koeling en wordt gebruikgemaakt van een balansventilatiesysteem, voorzien van warmteterugwinning. Daarnaast zijn er twee laadpalen geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s en verbeterden we de riolering-, drinkwater- en sanitaire installaties en het dak- en zinkwerk.

Nul-op-de-meter

Door de renovatie ligt de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van de woonboerderij nu op 0. En daarmee ruim onder de wettelijk voorgeschreven 0,4 voor nieuwbouw en dat voor een pand uit bouwjaar 1993. Bovendien levert het de bewoners een gezond en comfortabel binnenklimaat op in de zomer én winter. Natuurlijk wordt door de energiezuinige oplossing ook behoorlijk bespaard op de uitstoot van CO₂.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op