Skip to main content
BlogWerken bij Van der Wal

Werkgeluk? Dat kennen we bij Van der Wal al jaren!

Werkgeluk?
Dat kennen we bij
Van der Wal al jaren!

Werkgeluk. Sinds corona zijn werknemers er zich steeds meer bewust van. Natuurlijk is de inhoud van het werk daarin bepalend, maar de sociale omstandigheden en condities zijn misschien nog wel veel belangijker voor hoe gelukkig werknemers zich op de werkvloer voelen. Dat werkgeluk belangrijk is, weten we bij Van der Wal al veel langer. Daarom wordt er door ons al jaren volop aandacht aan besteed. Perry Buijsman, leidinggevend monteur, vertelt hoe Van der Wal hier invulling aan geeft.

Wie goed doet, goed ontmoet. Zo werken we al jaren en zo werken we nog steeds. Loyaliteit staat voor ons voorop. Dat begint eigenlijk al als je leerling bent.

Perry Buijsman, leidinggevend monteur

“Wie goed doet, goed ontmoet. Zo werken we al jaren en zo werken we nog steeds. Loyaliteit staat voor ons voorop. Dat begint eigenlijk al als je leerling bent. Ga je ervoor en laat je inzet zien, dan krijg je bij ons alle kansen om je te ontwikkelen, mee te draaien én door te groeien naar de functie die jij voor ogen hebt. En daarbij mag je ook fouten maken. Móét je fouten maken. Want maak je die niet, dan leer je ook niets. Daarmee wordt de basis van het vertrouwen al meteen gelegd.

Van leerling, tot monteur tot leidinggevende. Mensen groeien in hun functie en zitten hier over het algemeen heel lang. Vaak zelfs tot aan hun pensioen. De werknemerstevredenheid is dan ook heel hoog. Dat bleek ook uit de audit die we hebben laten uitvoeren. Al onze mensen gaven aan veel werkplezier en geluk te ervaren. Hoe dat komt? Er is veel onderling respect, vertrouwen en waardering. En belangrijk is ook dat we geen drempels kennen. Iedereen loopt hier door elkaar. Er is geen onderscheid tussen de buitendienst en de mensen op kantoor. Maar dat we een heel hecht team zijn, draagt misschien nog wel het meeste bij aan dat werkplezier.

Openheid en eerlijkheid
We zijn allemaal open, eerlijk, enthousiast en hebben werkethos. Super belangrijk want je moet elke dag het werk met elkaar uitvoeren. Dat betekent niet dat we allemaal hetzelfde zijn. We zijn stuk voor stuk mensen met onze eigen meningen en denkwijzen. En de één is veel extraverter dan de ander. Toch matchen we perfect met elkaar. Natuurlijk zijn er bij ons ook weleens problemen op de vloer. Dan gaan we met een zuur gezicht de deur uit. Maar de kracht is dat we die problemen vervolgens ook weer oplossen. Door er oprecht en open over te praten en het probleem op tafel te gooien. Dat wordt ook van je verwacht. Want uiteindelijk moet iedereen vervolgens gewoon weer lekker z’n werk kunnen doen.

Hart voor techniek en voor elkaar
Ja, we hebben allemaal een hart voor techniek, want we werken hier niet voor niets. Maar hoe leuk en afwisselend het werk zelf ook is, uiteindelijk máken die collega’s het werk. We houden wel van een grapje, gaan soms zelfs in het weekend met elkaar op stap, maar kunnen ook over serieuze zaken praten. Als iemand privé een probleem heeft, dan zijn we niet die stoere jongens meer, maar bieden we een luisterend oor. Heel belangrijk. Want al zit je dan privé misschien niet zo lekker, hier kun je dan in ieder geval wél met een goed gevoel aan de slag. Ook dat is werkgeluk.

Presentjes bij gelegenheden, de welbekende vrijdagmiddagborrel, bedrijfsuitjes? Die kennen we natuurlijk ook allemaal. We hebben zelfs een personeelsfonds waaraan iedereen elke maand een kleine bijdrage levert. Daar bedenken we met de personeelsvereniging dan weer leuke uitjes van. Dat wordt ontzettend gewaardeerd. Die borrel is trouwens gezellig in de kantine waar ook een tafeltennistafel, een voetbaltafel en een dartbord staan. Het zijn die kleine dingen die het werk nét dat beetje extra geven. Sterker nog: het maakt dat we er na het werk toch vaak voor kiezen om weer even terug te gaan naar de zaak. Dat geeft wel aan hoe goed de sfeer hier is. En hoeveel plezier we met elkaar hebben.”

Ook op zoek naar werkgeluk?

Kom werken bij Van der Wal Techniek!