Skip to main content
BlogWerken bij Van der Wal

Techniek is allang niet meer alleen voor jongens

Techniek is allang niet meer alleen voor jongens.

Waar vrouwen in omringende landen steeds vaker voor een opleiding of baan in de techniek kiezen, blijft het aantal vrouwelijke werknemers of studenten in deze sector in Nederland nog behoorlijk achter.
Gelukkig gaat dat aantal de laatste jaren wel iets omhoog. Was het aantal vrouwelijke studenten in de techniek in 2013 nog maar 8,3 procent, in 2019 koos 11,5 procent van hen voor een technische opleiding.

Toch gaan ook zij niet allemaal de techniek in. En doen ze dat wel, dan komen ze nog regelmatig terecht in een kantoorfunctie.

11,5%

vrouwelijke studenten koos een
technische opleiding in 2019.

Dat er maar weinig vrouwen in de techniek werken, merken we ook bij Van der Wal. Jacqueline Bleijendaal, front-office medewerkster, werkt al jaren tussen de mannen. Zij vertelt waarom je ook als vrouw bij Van der Wal helemaal op je plek kan zijn.

“Ik heb een baan op kantoor en heb dagelijks veel contact met de installateurs en monteurs. We pakken projecten als team op, stemmen af en lunchen ook zoveel mogelijk samen. Ik ben dus wel degelijk omringd door veel mannen. Heel leuk, maar wat meer vrouwelijke inbreng zou welkom zijn. Waarom? Vrouwen brengen een andere dynamiek mee. Ze zorgen voor rust in een team en versterken het sociale aspect. Daar kun je als bedrijf alleen maar je voordeel mee doen. En dat vooroordeel dat vrouwen geen verstand zouden hebben van techniek? Daar hebben we hier allang afstand van gedaan.

Vrouw of man. Wij zijn bij uitstek het bedrijf waar we iedereen hetzelfde behandelen. Je bent als vrouw gewoon onderdeel van het team, draait net zo hard mee en er wordt precies hetzelfde van je verwacht als van alle mannen. Het belangrijkste is dat je je werk gewoon goed doet, dat je de juiste instelling hebt en enthousiasme meebrengt. Dat is wat telt. Je hoeft niet extra je best te doen om je te bewijzen.

We leren je graag écht kennen
We horen vaak dat als je bij ons binnenkomt, je meteen die open sfeer voelt. Dat is ook precies wat we willen. We houden niet van hiërarchie. Daar wordt niemand beter van. Iedereen is welkom, wordt met respect behandeld en is niet meer of minder dan een ander. Het maakt dat we allemaal op onze plek zijn hier.

Voordat je bij ons komt werken, vragen we ook specifiek wat jij wilt, welke wensen jij hebt en wat jij kunt toevoegen aan het team. Voor ons begint het bij jou. Of je nu man of vrouw bent. Ga je daadwerkelijk bij ons aan de slag, dan willen we je dat jij je op je gemak voelt. Je wordt dus ook niet zomaar aan het werk gezet, maar maakt eerst kennis met iedereen, krijgt een rondleiding en wordt toegevoegd aan onze interne bedrijfsapp waarin we volop contact met elkaar onderhouden. Pas daarna krijg je de kleding, de juiste spullen en ga je echt aan de slag. Je moet trouwens niet verbaasd zijn dat we je vervolgens van alles vragen over jezelf. Want we leren je nu eenmaal graag écht kennen.

Overigens zijn niet alleen vrouwen welkom. We trekken die diversiteit graag nog wat breder en zien ook graag een mix van diverse culturen. Want we geloven dat mensen met verschillende achtergronden, ook weer andere kennis, ervaring en denkwijzen kunnen meebrengen. Door al die kennis en ervaring te bundelen, verrijken we ons bedrijf en kunnen we nóg sterker worden.”

Zelf onze werkcultuur ervaren?

Kom werken bij Van der Wal Techniek!