Skip to main content
BlogWerken bij Van der Wal

Veilig werken is meer dan werken met de juiste spullen

Veilig werken is meer dan werken met de juiste spullen.

Veilige werkomstandigheden zijn voor ons de basis. We houden ons aan de wet- en regelgeving en hanteren de geldende ARBO normen. Maar we kijken ook graag hoe het nét nog even beter kan. Of leuker. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Jeroen Tuin, Projectleider TOS en Praktijkopleider, vertelt hier meer over.

Gezondheid van onze mensen gaat echt verder dan fysieke gezondheid of gewoon goed je werk kunnen doen.

Jeroen Tuin, Projectleider TOS en Praktijkopleider

Operational excellence
Dat we alles goed voor elkaar hebben begint eigenlijk al bij onze gestroomlijnde digitale processen. We noemen dat operational excellence. Elk onderdeel in de organisatie heeft zijn eigen, vaste proces. Dat is niet alleen prettig voor klanten, maar ook voor iedereen intern. Want zo weten we allemaal precies waar we de juiste informatie kunnen vinden en wat de volgende stappen zijn in een proces. Zo weten we zeker dat aan alle aspecten is gedacht.

Die gestroomlijnde processen zeggen veel over hoe we als bedrijf denken. Want naast dat alles op orde moet zijn, willen we ook dat onze mensen zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen. We werken daarom uitsluitend met jaarlijks gekeurd materiaal en kennen bijvoorbeeld alleen gereedschap met accuvoeding. Al ons gereedschap dat fijnstof produceert, heeft afzuiging. Daar waar nodig werken we met adembescherming met speciale filters. Moeten onze mensen het dak op, dan zorgen we voor een bemande hoogwerker. Want we zetten liever niemand op een ladder. Alles om iedereen zo veilig mogelijk aan de slag te laten gaan. Ook aan de mensen op kantoor wordt aandacht besteedt. We hebben hoog-laag werkplekken, kennen een gebalanceerd ventilatiesysteem en meten continu de CO2 om de luchtkwaliteit optimaal te houden.

Persoonlijke groei en ontwikkeling
Gezondheid van onze mensen gaat echter verder dan fysieke gezondheid of gewoon goed je werk kunnen doen. Daarom besteden we ook aandacht aan de mentale aspecten. Want bij Van der Wal geloven we in werkgeluk en werkplezier. Het werkethos is hoog, maar we letten er goed op dat niemand voorbij zijn grenzen gaat. Dat doen we vanuit de directie, maar ook vanuit het team. Dus als er iemand ziek is, dan vangen we dat met de rest van het team op, hoeveel werk er ook ligt. En heeft iemand privé hulp nodig, dan zijn we er ook voor elkaar.

Kom je bij ons in dienst, dan besteden we uitgebreid aandacht aan je wensen en ambities. Je krijgt bij ons de kans om door te groeien en zelf dat groeipad te kiezen. En ook als je al wat langer in dienst bent en je wilt specialiseren, dan kan dat gewoon. Kansen geven we ook aan leerlingen en zij-instromers die we opleiden in ons eigen opleidingscentrum. Soms beginnen we bij nul omdat mensen nog geen ervaring hebben. Maar dat is voor ons geen probleem. We zeggen dan ook nooit meteen nee. Als we potentie in je zien en je hebt de drive om écht te willen leren, dan zijn we meer dan bereid je daarbij te helpen. Er kan gewoon veel bij ons zolang je die goede wil maar toont.

“Er kan gewoon veel bij ons zolang je je goede wil maar toont.”

Hard werken, hard genieten
Natuurlijk wordt er bij ons gepresteerd. Dat is ook nodig, want we hebben veel projecten lopen. Maar daar staat ook wat tegenover. De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan prima, maar we denken ook aan de randvoorwaarden eromheen. En die tellen misschien nog wel meer. Dus zijn er ook meer dan voldoende uitjes, wordt er als het even kan samen geluncht en is er altijd ruimte voor persoonlijk contact. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je bij ons jezelf kunt zijn en kunt zeggen waar het op staat. Hoe oud, jong, ervaren of onervaren je ook bent. Je mag het dus ook weleens ergens niet mee eens zijn. Spreek je uit, want dan vinden we samen wel een oplossing.

En daar hebben we als bedrijf ook voordeel van. Die aandacht voor onze mensen, betaalt zich dubbel en dwars terug. Het ziekteverzuim is laag en onze mensen werken doorgaans lang bij ons. Of komen zelfs na hun pensioen nog bij ons in dienst. Gewoon omdat de sfeer zo ongedwongen is en er heel veel kan zolang jij je werk maar serieus neemt. Nieuwe mensen komen dan ook regelmatig bij ons binnen omdat een familielid of vriend hier al werkt. Dan horen we altijd dat Van der Wal zo’n prettig bedrijf is. En dat we het gewoon goed voor elkaar hebben, op zowel fysiek als mentaal vlak.”

Zelf onze werkcultuur ervaren?

Kom werken bij Van der Wal Techniek!