Skip to main content
Projecten

Sporthal Kinheim

Sporthal Kinheim

Veilige, moderne installaties voor Sporthal Kinheim

Gemeente Beverwijk wilde de bestaande douches en kleedruimtes van Sporthal Kinheim renoveren. De verwarming- en ventilatie van deze ruimten moesten daarbij worden aangesloten op het bestaande werktuigbouwkundige systeem. Gemeente Beverwijk vroeg ons dit uit te voeren. Nadat we de warm tapwaterboilers en distributie-installatie hadden geïnventariseerd, adviseerden we deze toch te laten vervangen vanwege het overmatige energieverbruik, de hoge beheerskosten en het risico op legionella.

Veilig douchewater

Gemeente Beverwijk ging mee in ons advies en koos daarmee voor een toekomstbestendige oplossing. Allereerst vervingen we de 24 douchemengkranen door inbouwdouchekranen die douchewater van maximaal veertig graden leveren en door infrarood bediening ook nog eens hygiënisch zijn. Vervolgens plaatsten we vijf gasgestookte hoog rendement warmtapwateropwekkers en sloten deze direct aan op de nieuwe inbouwdouchekranen. Daardoor kon de energieverslindende warmwater circulatieleiding vervallen. Om legionella te voorkomen plaatsten we een Melker M-check inbouwdouchesysteem. Daarmee wordt de waterinstallatie op vooringestelde tijdstippen met water van tachtig graden gespoeld. Uiteraard pasten we ook het riool, de verwarming en de ventilatie aan op de nieuwe indeling en vervingen we het sanitair.

Minder kosten, lagere CO₂-uitstoot

De nieuwe douche installatie biedt voldoende capaciteit om gelijktijdig langdurig met 24 personen comfortabel te kunnen douchen. De nieuwe warmtapwater installatie zorgt voor een waterbesparing van twintig procent en een CO₂-reductie van bijna veertig procent ten opzichte van het oude systeem. Ook de beheerskosten gaan omlaag doordat er niet langer handmatig hoeft te worden gespoeld.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op