Skip to main content

Een warmtepompboiler: makkelijk te integreren, snelle terugverdientijd

Wilt u op een duurzame manier water verwarmen, dan is een warmtepompboiler de ideale oplossing. Een warmtepompboiler zorgt voor warm tapwater met energie uit de buitenlucht. En is daarmee een duurzamere en voordeliger optie dan een gasgestookte of elektrische boiler.

Duurzamer en voordeliger dan een gasgestookte boiler

Lange levensduur

Vijf keer zuiniger dan elektrische optie

Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler bestaat uit een warmtepomp met een relatief klein vermogen en een voorraadvat. Als back-up is er een elektrisch verwarmingselement toegevoegd. Hier kunt u aanspraak op maken als uw vraag groter is dan de inhoud van de boiler.

Een warmtepompboiler is duurzamer en voordeliger dan een gasgestookte boiler en daarmee de ideale vervanger. De warmtepompboiler wint het ook van de elektrische boiler. Hij is zelfs vijf keer zo zuinig in energie dan de elektrische optie. Gebruikt u al een infrarood verwarming, een elektrische verwarming of een airco om uw woning te verwarmen en te koelen, dan is een warmtepompboiler een ideale aanvulling. Zo heeft u geen gas meer nodig. Heeft u bovendien al PV panelen op uw dak, dan kunnen deze het stroomverbruik van de warmteboiler compenseren. Het terugleveren van stroom levert u immers straks nog maar weinig op.

De voordelen van een warmtepompboiler

 

  • Bij regulier gebruik al geschikt voor huishoudens vanaf 2 personen.
  • Een duurzame vervanger van aardgas
  • Een lange levensduur want een warmtepompboiler gaat doorgaans meer dan 15 jaar mee en heeft maar heel beperkt onderhoud nodig.
  • Naadloze integratie binnen een bestaand systeem. Wanneer u een warmtepompboiler met een cv combiketel combineert, dan verlengt dat de levensuur van de cv-ketel.

Waarom kiezen voor Van der Wal?

Van der Wal adviseert u over de ideale oplossing voor uw situatie. We hebben de juiste certificering en erkenning in huis om uw installatie te laten voldoen aan de Nederlandse regelgeving voor bouw en installatie. Laat u de warmtepompboiler door ons installeren, dan komt u in aanmerking voor een Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler ad € 725,00 (2023).

De warmtepompboiler die wij toepassen garandeert u een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Onze boiler heeft energieklasse A+, is bijzonder stil, uitgevoerd in RVS en wordt standaard voorzien van een ingebouwd elektrisch verwarmings­element om legionella te voorkomen. Bovendien is de boiler gemakkelijk te bedienen en bevat deze het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) en geen broeikasgassen.

We geven een jaar garantie op het functioneren van het boilersysteem en u krijgt 2 jaar garantie op de warmtepompboiler zelf, mits u het noodzakelijk onderhoud laat uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Van der Wal werkt samen met een gecertificeerde partner die de nazorg en garantie uitvoert. U kunt een jaar na oplevering een onderhoudscontract met onze partner afsluiten.

* Exacte opbrengst is o.a. afhankelijk van energieprijzen. Bovenstaande voorbeelden zijn indicatief.

“Voor de nazorg en garantie werken we samen met een gecertificeerde partner. U kunt met hen een jaar na oplevering een onderhoudscontract afsluiten.”

Sander Admiraal
Projectleider Van der Wal Techniek.

De slimste oplossing?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk advies aan

Nog verder verduurzamen?

Wilt u dit concept combineren met een andere duurzame oplossing? Dat kan. Zo kunt u kiezen voor een airco, al dan niet in combinatie met infrarood panelen. Ook een warmtepompboiler combineren met PV panelen is een uitstekende optie. Of u kunt kiezen voor een stand alone wartempomp voor het verwarmen van uw woning.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties