Skip to main content

Airconditioning: slim koelen en licht verwarmen

In de zomer kan het snel te warm worden in uw woning. Met een airconditioner zorgt u dan snel voor aangename verkoeling. Een airconditioner is ook nog eens multifunctioneel want als het nét even te koud is, zorgt een airconditioner ook voor de nodige verwarming.

Steek overtollig stroom in verkoeling van uw woning

Ook bij kortstondig gebruik warmt u één ruimte snel op

Milieuvriendelijk verwarmen of koelen

Waarom kiezen voor een airconditioner?

Een airconditioner is eigenlijk een luchtwarmtepomp met een hoog rendement van meer dan 300%. In het voor- en najaar, wanneer het net even te koud is, geeft de airconditioner het beetje extra warmte dat u nodig heeft zonder dat u de cv-ketel hoeft in te schakelen. Dit scheelt in gasverbruik en in kosten.

Neem vrijblijvend contact op

In de winter kunt u de airconditioners combineren met elektrische infraroodpanelen in diverse ruimtes. Zo verwarmt u de woning egaal en comfortabel tot de gewenste temperatuur. Het voelt dankzij de gerichte warmte/straling al aangenaam warm bij een temperatuur van 18 graden Celsius.

De voordelen van een airconditioner (in combinatie met infrarood verwarming).

 

  • Bij afbouw van de salderingsregeling, levert de teruggeleverde stroom steeds minder op. Soms moet u zelfs energiebelasting bijbetalen. Direct de overtollige stroom in de verkoeling van uw eigen woning steken is daarom een heel interessante optie.
  • Het vermogen om een ruimte te verwarmen tot de gewenste temperatuur ligt bij een warmtepomp en/of IR-verwarming een stuk lager dan bij andere vormen van elektrisch verwarmen of convectie.
  • U bespaart maximaal energie tegen een beperkte investering.
  • Ook bij kortstondig gebruik warmt u één ruimte snel op.
  • Bij gebruik van groene of zelf opgewekte stroom zonder CO2-uitstoot kunt u de woning toch milieuvriendelijk verwarmen of koelen.

Voor welke huishoudens en situaties is airconditioning met name geschikt?

Gaat het u enkel om het koelen van de woning, dan kan de airconditioning in principe in elke situatie worden toegepast. En wilt u een beperkt aantal verblijfsruimtes koelen en verwarmen, zoals de woonkamer, badkamer en slaap-/werkkamer, dan kunt u de airconditioner uitstekend combineren met infrarood verwarming.

De bestaande verwarmingsinstallatie en de cv combi ketel kunt u blijven handhaven. Deze zorgen voor warmtapwater en basis verwarming. Ook functioneren ze als achtervang bij extreme weersomstandigheden.
Appartementen kunnen met dit concept in combinatie met een elektrische of warmtepompboiler zelfs overgaan op 100% gasloos.

Waarom moet de klant voor dit concept Van der Wal zijn en niet bij een ander?

Van der Wal Techniek levert en plaatst al tientallen jaren airconditioning in de zakelijke en particuliere markt. We hebben de ervaring en expertise in huis om de juiste oplossing voor uw wensen en situatie te realiseren.

Zo moet een split-arico door een monteur met F-gassen certificaat (richtlijn BRL 200) worden gevuld en geïnstalleerd. Het bedrijf zelf moet het BRL 100-certificaat hebben. Van der Wal Techniek beschikt over beide vereisten. Daardoor bent u verzekerd van een deskundige installatie.

Onze airconditioners hebben minimaal een A++ energielabel en gebruiken een koudemiddel met een lage klimaatimpact.

“Kiezen voor Van der Wal Techniek is kiezen voor een toekomst van comfort en zekerheid in elk seizoen.”

Jeroen Tuin
Installatiemonteur Van der Wal Techniek.

Wilt u advies?
Vraag een persoonlijk advies aan

Wilt u precies weten welke concepten voor u het meest opleveren? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij brengen uw huidige situatie in kaart en adviseren u met welke (combinatie van) concepten u de meest efficiënte besparing behaalt.

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

Nog verder verduurzamen?

Besparen op water en energie levert u natuurlijk voordelen op. Maar er zijn meer manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een hybride warmtepomp, zonnepanelen, een zonneboiler of het waterzijdig inregelen van de radiatoren en de vloerverwarming.

Meer over deze concepten vindt u op de pagina hybride warmtepomp, PV-panelen, zonneboiler en waterzijdig inregelen.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande brancheorganisaties