Skip to main content
Projecten

Leger des Heils

Leger des Heils

Van der Wal werkt mee aan renovatie monumentaal pand Leger des Heils

Middenin het historische centrum van Utrecht ligt het prachtige voormalige Joodse Weeshuis dat tegenwoordig door Leger des Heils wordt gebruikt als opvanglocatie. Het Stadsteam van Leger des Heils helpt hier daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De opvanglocatie biedt zogenoemde instroombedden; éénpersoonskamers voor daklozen die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt  van andere opvang. Het monumentale pand uit 1871 was toe aan een renovatie. Van der Wal Techniek werd door Aannemingsbedrijf JC Nieuwenhuizen BV gevraagd om deel te nemen aan het bouwteam en het voorontwerp van de werktuigbouwkundige installaties om te zetten naar een definitief ontwerp. En deze vervolgens te budgetteren en uit te voeren.

Een mooie uitdaging

We hebben de sanitaire voorzieningen, riolering en waterleiding volledig vervangen en afgestemd op de nieuwe situatie. Daarbij was veiligheid, het voorkomen van legionella, het uitgangpunt. Ook hebben we een geheel nieuwe luchtbehandelingskast (LBK) aangebracht voor de ventilatie en koeling. Een mooie uitdaging voor ons team omdat de Nieuwegracht in Utrecht, waaraan het pand ligt, niet is berekend op zwaar verkeer. Daardoor konden we de LBK niet in zijn geheel op het dak hijsen. De LBK mocht bovendien niet zichtbaar zijn voor de omgeving, vanwege de monumentenstatus van het pand. We hebben daarom gekozen voor een ultra platte LBK, die we in onderdelen hebben aangevoerd en naar het dak hebben gebracht. Op het dak hebben we de diverse onderdelen handmatig in elkaar gezet tot weer een functionele LBK. Vervolgens hebben we de verwarming en ventilatie distributie installatie deels vervangen, aangepast en ingeregeld op de nieuwe gebruiksfuncties.

Een comfortabele plek

Door alle verbeteringen is de opvanglocatie weer een eigentijdse, veilige en comfortabele plek waar mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, prettig kunnen verblijven.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op