Skip to main content
Projecten

Hemsterhuisflat

Hemsterhuisflat

Bewoners portieketageflat wonen voortaan gasloos

 

Ingrijpend renoveren, technisch verbeteren, verduurzamen en verfraaien. Dat was de opdracht van Woningcorporatie Alliantie aan Logchies Renovatie en Onderhoud Beverwijk voor de woningen van de Hemsterhuisflat in Amsterdam. We kregen de opdracht van partner Logchies omdat we in staat waren de werktuigbouwkundige installaties te ontwerpen, engineeren én realiseren.

Samenwerken zorgt voor optimaal resultaat

Voor Alliantie is duurzaamheid een belangrijk thema. De gedachte is dan ook: als we in 2040 onze woningvoorraad in Amsterdam aardgasvrij willen hebben, moeten we nu in actie komen. Dus gingen we samen met het bouwteam aan de slag met een gedegen plan. Omdat we in een open, prettige sfeer met elkaar meedachten en in de engineeringsfase het optimale ontwerp mee mochten finetunen, zorgden we ervoor dat de nieuwe werktuigbouwkundige installatie naadloos aansloot op de vernieuwde bouwkundige schil. Én op de verwachtingen van de opdrachtgever.

Een scala aan werkzaamheden

We kozen ervoor om het gebouw gasloos te maken en aan te sluiten op het nabijgelegen warmtenet. We vervingen de cv-ketels door nieuwe afleversets. Een Indirect Warmte Afleverstation (IWAS), centraal in het complex, zorgt nu voor de benodigde voeding van de afleversets. En door de goede isolatie kan de aan-en afvoertemperatuur omlaag naar respectievelijk 70 en 40 graden. Een mooie besparing. Maar we deden meer om de woningen te verduurzamen. Zo brachten we CO₂ vraaggestuurde mechanische ventilatie per woning aan, zorgden we voor nieuwe binnenriolering en nieuwe koudwatervoedingen, voorzien van individuele watermeters per woning. Ook vervingen we het sanitair in de badkamer, toilet en keuken.

Een toekomstbestendig resultaat

De woningen zijn vanuit het casco geheel opnieuw opgebouwd. Daardoor konden we het gebouw aardgasvrij maken en er werden zonnepanelen op het dak geplaatst. Een ingrijpende renovatie die ervoor heeft gezorgd dat de Amsterdamse portieketageflat weer minstens dertig jaar mee kan. En bovendien een tevreden klant en blije bewoners heeft opgeleverd.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op