Skip to main content
Projecten

De Nieuwpoort

De Nieuwpoort

Meer wooncomfort en een beter klimaat voor bewoners zorggebouw

Stichting Niko heeft met De Nieuwpoort in Alkmaar ruime 2- en 1-kamer appartementen voor zorgvragers met lichamelijke problemen. En ook de 25 naastgelegen appartementen in het gebouw De Kroon zijn bestemd voor dezelfde doelgroep. Deze zorgvragers wonen zelfstandig en kunnen naar behoefte gebruikmaken van de zorg, diensten en activiteiten in De Nieuwpoort. Ook wijkbewoners mogen van de faciliteiten gebruikmaken. De Nieuwpoort biedt ook Wonen met Structuur. Een afdeling voor zorgvragers met beginnende dementie en/of behoefte aan structuur in hun dag.

Renoveren in bewoonde staat

Het gebouw was toe aan een intensieve renovatie. Zo moest de isolatie van de gevels worden opgewaardeerd, het restaurant opnieuw opgebouwd, de appartementen gerenoveerd, het binnenklimaat verbeterd en de drinkwaterinstallatie aangepakt. Bouwbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar vroeg ons het grootschalige project op te pakken vanwege onze specifieke ervaring met het renoveren van zorggebouwen in bewoonde staat.

De kracht van samenwerking

Om zoveel mogelijk rekening te houden met de kwetsbare bewoners, besloten we de renovatie in fasen uit te voeren. Zo konden we niet alleen de overlast beperken, maar ook de bedrijfsvoering en veiligheid garanderen. Samen met het bouwteam, ieder met zijn eigen expertise, ontwikkelden we de plannen en werkten we het ontwerp uit. Het uitgangspunt was om de woon- en leefomgeving van de bewoners te optimaliseren.

Klimaatplafonds zorgen voor beter klimaat

Na afstemming en akkoord gingen we aan de slag met het scala aan werkzaamheden. We installeerden alle W-installaties voor de nieuwe grootkeuken voor het restaurant, inclusief de nieuwe sanitaire groepen. Ook de luchtbehandelingsinstallaties en koeling voor het restaurant, de grootkeuken en het restaurant namen we voor onze rekening. Door klimaatplafonds toe te passen kan optimaal worden verwarmd, gekoeld en geventileerd. Vervolgens namen we de appartementen onder handen. Hier zorgden we voor nieuw sanitair en nieuwe keukenopstellingen.

Maximaal resultaat, minder toekomstig onderhoud

De bewoners kunnen nu genieten van comfortabelere woningen en een beter binnenklimaat. Ook beschikken ze nu over kwalitatiever en veiliger drinkwater. Bovendien hebben we er met de nieuwe W-installaties voor gezorgd dat de kosten voor beheer en onderhoud naar beneden gaan.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op