Skip to main content
BlogWerken bij Van der Wal

Bij Van der Wal krijg ik de kans om een nieuw vak te leren

“Bij Van der Wal krijg ik­
de kans om een nieuw vak te leren”

Een overstap van de waterbouw naar de installatietechniek. Dat moet je maar durven. Wesley Wilffert (22) deed het. En daar zijn we bij Van der Wal maar wat blij mee. Want zij-instromers zijn bij ons meer dan welkom. Als erkend leerbedrijf kunnen we zij-instromers een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) aanbieden; een combinatie van werken en leren. Wesley greep die kans met beide handen aan en heeft daar geen seconde spijt van.

Wat ik heel leuk vind aan het werk is dat het heel divers is. Geen lopende­band­werk, maar afwisselende projecten waarbij er wat van je wordt gevraagd.

Wesley Wilffert

icoon-technisch-onderhoud

“Ik ben jong begonnen met werken. Op mijn zeventiende ging ik al aan de slag in de waterbouw. Ik zit nu eenmaal niet graag in de schoolbanken, ben liever bezig met mijn handen. Toch besefte ik me ook dat het tegenwoordig heel belangrijk is om een MBO-diploma op niveau 3 of 4 te hebben. Bij het bedrijf waar ik werkte was het niet mogelijk om een opleiding te doen. Daarom besloot ik eens rond te kijken. Een vriend die bij Van der Wal werkt zei dat ik eens moest komen praten. Dat advies heb ik opgevolgd. Gelukkig maar, want er was meteen een klik. Mijn besluit om de overstap te maken was dus snel genomen.

Voor mij is de installatietechniek niet helemaal nieuw. Naast mijn werk in de waterbouw, hielp ik vrienden in de weekenden al weleens bij projecten. Hoewel ik daardoor al wel een beetje basiskennis heb opgedaan, valt er ook nog veel te leren. Voor het theoretische gedeelte ga ik daarom twee avonden per week naar het Nova College. De praktijkvaardigheden doe ik op in het dagelijkse werk. Ik draai mee het team en kan gewoon lekker met mijn handen dingen maken. Die combinatie is voor mij ideaal.

Natuurlijk ben ik dankbaar voor deze kans. Zeker nu iedereen door corona in een onzekere tijd zit, vind ik het bijzonder dat ik dit aanbod heb gekregen. Het geeft een goed gevoel dat ze vertrouwen in me hebben en zien wat ik in huis heb. Ik krijg alle mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en word op sleeptouw genomen. Zo krijg ik de kans om het werk snel op te pakken. Dat vind ik echt super bij Van der Wal. Daardoor heb ik de drive om me voor de volle honderd procent in te zetten zodat ik straks volledig zelfstandig kan werken.

“Het geeft een goed gevoel dat ze vertrouwen in me hebben en zien wat ik in huis heb.”

Wat ik heel leuk vind aan het werk is dat het heel divers is. Geen lopendebandwerk, maar afwisselende projecten waarbij er wat van je wordt gevraagd. Elk project en elke situatie is weer anders. Mooi is ook dat we een project in z’n totaliteit doen. Eerst slopen en dan weer helemaal opnieuw opbouwen. Dat kijk je toch met trots naar het resultaat.

Ook de collega’s zijn leuk, iedereen kent elkaar. Een groot voordeel, want het zorgt voor een teamgevoel. We werken serieus aan projecten, maar kunnen ook met elkaar lachen en drinken op vrijdagmiddag samen een borrel. Daar is eigenlijk elke week weer iedereen bij. Dat geeft denk ik wel aan hoe betrokken iedereen bij het bedrijf is. Ik kan nu al zeggen dat ik blij ben dat ik deze overstap heb gemaakt.”

Ook starten als zij-instromer bij Van der Wal?

Werk je in de autobranche, waterbouw of metaal-of houtbewerking en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Van der Wal krijg je die kans. In ons leerbedrijf leiden we je op tot niveau 3 of 4. Ondertussen draai je mee met het team en bouw je snel kennis en ervaring op. Lijkt je dat wat? En heb je de drive om te leren? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Bekijk onze vacatures