Skip to main content
BlogWerken bij Van der Wal

Als zzp’er heb je vrijheid én de luxe van goed georganiseerd werk

“Bij Van der Wal profiteer je als zzp’er van
vrijheid én luxe van georganiseerd werk”

De zekerheid van een baan in loondienst versus de vrijheid die je hebt als zzp’er. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. ZZP’er Danny Weel combineert het beste van beide werelden. Hoewel hij aan opdrachten en opdrachtgevers geen gebrek heeft, kiest hij er bewust voor twee dagen per week vast voor Van der Wal te werken. Wat het voor hem zo aantrekkelijk maakt om voor ons te werken? Danny legt het uit.

Wat ik heel leuk vind aan het werk is dat het heel divers is. Geen lopende­band­werk, maar afwisselende projecten waarbij er wat van je wordt gevraagd.

Wesley Wilffert

“Ik kan natuurlijk overal aan de slag als ik dat wil. Dat bedoel ik niet arrogant. Het werk ligt gewoon voor het oprapen, bij elk bedrijf wordt om mensen gevraagd. Toch kies ik er bewust voor om een aantal dagen voor mezelf te werken én twee dagen vast voor Van der Wal. Ik ben vier jaar geleden via een collega met Van der Wal in contact gekomen en heb toen een aantal projecten voor ze gedaan. Dat beviel van beide kanten zo goed dat we tot deze samenwerking zijn gekomen.

Die keuze voor Van der Wal zit ‘m in een aantal dingen. Ik mag altijd met interessante projecten aan de slag en de terugkoppeling over en weer is erg prettig. Als ik op tijd aangeef dat ik een keer geen tijd heb, is dat geen probleem. En als ze mij met spoed een keer nodig hebben, dan ben ik er ook voor ze. Die wisselwerking voelt heel goed. Belangrijker nog is dat hun bedrijfsvoering me aanspreekt. Als ik binnenkom dan is al meteen duidelijk wat ik moet doen, de werkwijze ligt vast, de benodigde afspraken zijn gemaakt en alle materialen staan klaar. Alles is netjes op orde. Altijd. Dat heb ik bij andere opdrachtgevers wel anders gezien.”

“Het geeft een goed gevoel dat ze vertrouwen in me hebben en zien wat ik in huis heb.”

“Ook de manier van communiceren spreekt me onwijs aan. Bij Van der Wal werken ze op basis van wederzijds vertrouwen. Iedereen krijgt de vrijheid om z’n werk naar eigen inzicht te doen. Dat vind ik heel prettig. Als zzp’er heb ik best wel wat bedrijven van binnen gezien en ik kan echt zeggen dat het uniek is zoals van der Wal met mensen omgaat.

Dat begint al met de spullen. Iedereen heeft zijn eigen bus en een iPad, zelfs als je net van de opleiding komt. Van der Wal zorgt goed voor zijn mensen. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, er is volop ruimte voor ontwikkeling en er zijn vaak extra’s zoals een kerstpakket of een borrel. En zeker niet onbelangrijk, er is in overleg veel mogelijk. Ik heb ook weleens leerlingen mee bij een project. Tegen hen zeg ik altijd: blijf na je opleiding bij Van der Wal, want geloof mij maar, nergens anders ga je het zo goed hebben.”

“Of je nu in vaste dienst bent, leerling bent of als zzp’er voor ze werkt, je bent volwaardig onderdeel van het team. Er is altijd een positieve sfeer, je bent altijd welkom om even een bakkie of borrel te doen en je gaat met plezier aan de slag. Als dat niet zo zou zijn, was ik allang vertrokken. Of ik vast in dienst zou willen? Nee, ik zou bij geen enkele werkgever in dienst willen dus ook niet bij Van der Wal. Dan zou ik teveel van mijn vrijheid moeten inleveren. Maar de samenwerking met Van der Wal zoals die nu is? Die zet ik graag nog jaren voort.”

Ook vrijheid en zekerheid combineren?

Goede krachten nemen we graag in dienst, maar een partnerschap vinden we net zo interessant. We bieden je zekerheid en vrijheid en werken graag op basis van wederzijds vertrouwen. Jij ook? Kom dan eens praten! Dan bespreken we samen welke samenwerkingsvorm interessant kan zijn.

Bekijk onze vacatures