Skip to main content
Projecten

116 woningen Heemskerk

116 woningen Heemskerk

Verduurzaming 116 woningen in Heemskerk

Woonopmaat heeft vanuit de overheid de opdracht gekregen om haar woningen te verduurzamen. Dit betekent concreet dat de woningen energiezuiniger moeten worden. De 116 woningen in de Antonio Morsstraat in Heemskerk zijn onderdeel van het portefeuille van Woonopmaat. Via Bouwbedrijf Huipen kregen wij de opdracht om te helpen deze woningen te verduurzamen door een passend ventilatiesysteem te ontwerpen en aan te brengen.

Slim integraal ontwerp

De volledige schil van de woningen werd vervangen. De daken, gevels, vloeren op de begane grond, het glas, kozijnen en de buitendeuren werden aangepakt. Dat zorgde ervoor dat we een integraal ontwerp konden maken dat past in de nieuwe geïsoleerde bouwkundige constellatie. We zorgden ervoor dat er voldoende gedimensioneerde verse buitenluchttoevoerroosters werden opgenomen in het glas en combineerden dat met een bijpassend CO2 & relatieve vochtigheid vraag gestuurd mechanisch afvoersysteem. Hiermee wordt niet alleen de vervuilde buitenlucht afgevoerd, maar ook verse buitenlucht aangevoerd op plaatsen waar dat nodig is.

Label A voor alle woningen

Ook vervingen we de bestaande dak doorvoeren van de verwarming en riolering. Door alle werkzaamheden sprongen de woningen van energielabel E,F of G naar label A. Dat levert een gezond en comfortabel binnenklimaat op, bespaart op de uitstoot van CO2 en vermindert de woonlasten voor de huurders.

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op