Skip to main content
Installatietechniek

Bij al onze services spelen we in op uw uitdagingen

In elk traject proberen we onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te betrekken. Zo krijgen we de behoefte scherp en weten zij precies waar ze voor kiezen en wat wij gaan doen.

We informeren u bij elke stap in het proces en overleggen waar nodig. Ook wanneer we een project hebben afgerond, blijven we betrokken.

Met preventief onderhoud zorgen we ervoor dat installaties in elke fase van de levenscyclus optimaal werken. En met ons databeheer in de cloud voorzien we opdrachtgevers van transparante en realtime informatie.

Ontwerp

Omdat een ontwerp een samenspel is van wensen, behoeften en eisen

Voor Van der Wal is het ontwerpen van installaties meer dan voldoen aan wet- en regelgeving. We kiezen voor een integrale benadering volgens een vast concept, samen met de opdrachtgever en bouwpartners.

Met opnames op locatie, nulmetingen en dossieronderzoek stellen we de huidige situatie van de werktuigbouwkundige installatie vast.

Welke geplande bouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden worden er tegelijkertijd uitgevoerd? Hoe wordt de ruimte gebruikt, hoe is deze ingedeeld, wie zijn de gebruikers en aan welk energieverbruik per m2 dient het gebouwontwerp te voldoen? Waar nodig stellen we een concept Programma van Eisen (PvE) op.

Vervolgens gaan we op zoek naar de behoefte achter de vraag.

We bespreken de ontwikkelingen en plannen van de opdrachtgever, brengen de mogelijkheden en bijkomende opties in kaart en stellen het PvE definitief vast. Op basis van alle verzamelde data komen we met een voorlopig ontwerp en een budgetindicatie. We verwerken eventuele feedback om tot een definitief ontwerp en budget te komen. Dit onderbouwen we met de nodige berekeningen en AutoCAD/ BIM-tekenwerk. Zo zorgen we voor een toekomstbestendig ontwerp met een optimaal resultaat voor de eindgebruiker.

Aanleg

Een optimale afstemming, een efficiënt uitvoeringsproces

Na afstemming, akkoord en voorbereiding maken we samen een realistische planning. Zo weet u precies wanneer welke stappen worden genomen. Hebben we alles afgestemd, dan gaat ons projectteam aan de slag met de aanleg of wijziging van uw W-installatie. Vanzelfsprekend staan kwaliteit, verantwoordelijkheid en veiligheid daarbij voorop. Maar ook normen en waarden zijn voor ons belangrijk. Dus houden we ons aan de afspraken die we eerder met elkaar hebben gemaakt. Zijn er wel onverwachte kleine wijzigingen, dan pakt het team dit meteen op. Eventuele aanpassingen die we in teamverband bespreken staan ook direct in het digitale projectdossier.

Via de iPad zijn onze monteurs meteen op de hoogte en kunnen ze waar nodig montage materialen afroepen of bijbestellen. Zo zorgen we voor een efficiënt uitvoeringsproces, voorkomen we onnodige faalkosten en houden we iedereen betrokken bij elke stap.

Installatieconcepten

Met onze installatieconcepten spelen we in op de energietransitie

Een gezond en comfortabel woon- en werkklimaat. We helpen onze opdrachtgevers graag bij het realiseren van die behoefte. Daarbij jagen we niet alle innovaties achterna, maar kijken we met gezond verstand naar wat echt resultaat oplevert.

Vanuit dat oogpunt ontwikkelen we continu installatieconcepten die volledig inspelen op de energietransitie. En kunnen we een gezond en comfortabel klimaat voor grondgebonden woningen, etagewoningen en utiliteitsgebouwen realiseren. Doordat we de verschillende concepten hebben gestandaardiseerd, kennen we maximale efficiëntie en minimale faalkosten. En omdat we de benodigde materialen op grote schaal inkopen, zijn de inkoopprijzen scherp. Zo helpen we opdrachtgevers en eindgebruikers aan een gezond en comfortabel binnenklimaat tegen een betaalbare prijs.

Technisch Onderhoud & Service

Van preventief onderhoud tot het oplossen van calamiteiten

Preventief onderhoud van uw klimaatinstallatie is essentieel. Zo blijft deze goed functioneren en voorkomt u dure reparaties. Voordat wij aan de slag gaan inventariseren we uw installatie en stellen een onderhoudscontract op.

Hebben we het over correctief onderhoud, dan gaat het om het oplossen van klachten & calamiteiten van uw werktuigbouwkundige installaties. Van riolering tot koeltechniek. Hiervoor werken we met een regie raamcontract waarin we alle tarieven en randvoorwaarden transparant opnemen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Zijn er meerdere of structurele klachten, dan zorgen we voor een noodoplossing om daarna uw installatie te analyseren. Heeft uw installatie structurele aanpassingen nodig of zien we besparingsmogelijkheden, dan kijken we samen met u naar de opties vanuit Total Cost of Ownership. En maken we een offerte voor de uitvoering van de definitieve oplossing(en).

Is er een calamiteit dan staat onze bereikbaarheidsdienst zo snel mogelijk voor uw deur.

Want als opdrachtgever met een Technisch Onderhoud & Service contract zijn we voor u 24/7 bereikbaar voor ondersteuning.

Een calamiteit melden
Tapwaterbeheer

Uw drinkwaterinstallatie is bij ons in goede handen

Al jaren ondersteunen we onze opdrachtgevers in de zorg bij het onderhoud van hun prioritaire tapwaterinstallatie. Deze installaties kennen zeer strenge wet- en regelgeving om de kans op het ontstaan van legionella besmetting te voorkomen.

Samen met onze partners stellen we een Risico Analyse en Beheersplan op waarna we u ondersteunen bij het beheer. Met onze kennis en ervaring weten we de risico’s te herkennen en te elimineren. De maatregelen die we nemen leggen we vast in uw dossier in de cloud. Zo beschikt u altijd over de meest recente informatie. Ontstaat er wel een legionella besmetting, dan staan we meteen op de stoep. We zorgen voor tijdelijke maatregelen zoals een filter douchekop en desnoods desinfecteren wij uw volledige tapwaterinstallatie. Zo houden we uw tapwater veilig.

Databeheer

Alle data realtime en overzichtelijk in de cloud

Altijd realtime en de juiste informatie. Efficiënt databeheer vanaf elke locatie. Voor al onze klanten stellen wij een dossier op in de cloud. Hierin vinden zij alle projectdocumenten terug. Van de werktuigbouwkundige tekeningen en berekeningen tot aan de inbedrijfsstelling documenten.

Van elke stap in het proces leggen we de versie en status vast.
Zo houden we alle informatie compleet en actueel. Is een project afgerond, dan nemen we ook de onderhoudscontracten en controles op. Daardoor kunnen we data monitoren en bijsturen waar nodig. En heeft u verzamelrapportages nodig voor bijvoorbeeld de omgevingsdienst of inboedelverzekering? Dan leveren we die in een handomdraai aan. Met onze cloud omgeving bieden we klanten een helder, transparant en compleet overzicht. Daarmee zijn we voorloper in de branche.

Van der Wal is dé totaalinstallateur.
We leveren een compleet pakket aan diensten.

Veel projecten worden gerealiseerd in een bouwteam, waarbij wij tevens als installatieadviseur optreden. Door de koppeling van techniek, communicatie en rapportage wordt de opdrachtgever hierdoor transparant en stap voor stap betrokken bij het realisatieproces.

Waarom Van Der WalInteresse? Neem direct contact op

Recente projecten

Filter

St. Mariaschool Amsterdam

Moderne installaties voor transformatie monumentale school naar appartementen

Blomwijck

Verduurzaming woningen Blomwijckerbuurt Amsterdam

Neem contact op
voor een afspraak.

Of kom langs voor een serieus goed kopje koffie.

0251 – 248518
Neem direct contact op