Skip to main content
Blog

Duurzame warm­water­opwekkers voor zorg­instellingen

Duurzame warm­water­opwekkers voor zorg­instellingen

Duurzame warmwateropwekkers voor zorginstellingen
Warm water is onmisbaar, zeker in zorginstellingen. Preventief onderhoud is dan ook noodzakelijk om installaties zoals warmwateropwekkers zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Een aantal jaren geleden hebben wij voor meerdere zorginstellingen een meerjarig onderhoudsplan opgesteld met daarin een opgave van vervanging per locatie. Op basis van het bouwjaar en de gebruiksintensiteit van de huidige installaties hebben we het vervangingsjaar aangegeven. Het is belangrijk om vervanging tijdig te regelen om de zekerheid van warm water te garanderen.

 

Nieuwe installaties verdienen zichzelf snel terug
Wanneer traditionele direct gasgestookte boilers of indirecte systemen worden vervangen stelt de wet Milieubeheer als voorwaarde dat de nieuwe installatie door de energetische besparing zichzelf binnen vijf jaar terugverdient. We berekenden hoeveel warm water de zorginstellingen nodig hebben en kozen voor een condenserend hoog rendement doorstroomtoestel met een RVS oplaadboiler. Deze levert een besparing van meer dan 30% op het verbruik op. Hiermee verdient de installatie zichzelf snel terug. Bovendien kunnen de zorglocaties er weer op vertrouwen dat ze beschikken over een robuuste, duurzame en bedrijfszekere warmwaterinstallatie.

Ook besparen met een duurzame warmwateropwekker?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen